Gabriel Toader, adevărul despre Giulia Nahmany: „Mi-a părut bine că am scos-o dintr-o cușcă de lei”


	Gabriel Toader, adevărul despre Giulia Nahmany: „Mi-a părut bine că am scos-o dintr-o cușcă de lei”
Autor: Dan L. Brumar
Data: 30 Noiembrie 2020

N-a reușit să stea în fermă cât și-a propus, însă timpul petrecut acolo l-a marcat pentru totdeauna. Gabriel Toader dezvăluie în acest interviu de ce s-ar întoarce oricând în acest show și în ce relații a rămas cu Giulia Nahmany, prietena pe care a eliminat-o la duel.

A făcut multe strategii, poate prea multe, a văzut concurenții ca pe niște pioni pe tabla de șah, a atacat și a revenit în defensivă, în funcție de situație. Toți facem așa în circumstanțe similare. Însă, Gabriel Toader a reușit, ca nimeni altul în Fermă, să-și atragă antipatii din toate părțile încă din prima zi a show-ului. 

După o perioadă de introspecție, Gabriel Toader a răspuns unora dintre cele mai firești întrebări ale celor din jur. Doamnelor, domnilor, Gabriel Toader așa cum poate nu ați avut încă ocazia să-l cunoașteți!

A trecut ceva timp de când ai ieșit din Fermă, lucrurile s-au sedimentat. Cum te simți acum? Ai ceva resentimente?

„Mă simt foarte bine după această perioadă. Experiența a fost unică, senzațională, a fost o șansă imensă de a fi parte din această echipă frumoasă. Vreau să cred că mi-am făcut treaba, că am făcut lucrurile așa cum am vrut, cum am simțit și, poate, din anumite conjuncturi, uneori nu neapărat cum am vrut. Nu am resentimente, iau lucrurile ca atare, în general. Poate un singur lucru nu ar fi trebuit să fac, să am acele exprimări total neortodoxe. 

În rest, nu îmi pare rău de nimic. Dimpotrivă, îmi pare bine că am fost acolo, că am stat până aproape de ultima etapă, că am cunoscut oameni frumoși.” 

Ai găsit vreo explicație pentru modul în care concurenții din fermă s-au întors împotriva ta? 

„Probabil că atitudinea mea din camion, din drumul de la piscină spre fermă, faptul că atunci când ei se așteptau să fim acasă, eu și Giulia am revenit și am deranjat. Totodată, acel mandat comun de fermier-șef a fost unul diferit: ei aveau alte strategii, alte planuri pentru acel moment. 

Cred că, dacă eram în locul lor, aș fi reacționat la fel. Fiecare om are părerea lui proprie și personală sau indusă de alții. Sincer, eu mi-am văzut de treabă și mi-am urmărit interesul: un parcurs cât mai lung, până aproape de finală.” 

Emisiunea continuă. Te uiți la Ferma la televizor, chiar dacă nu mai ești acolo? Ce ai învățat din această experiență? Bănuiesc că multe...

„Sigur că mă uit. M-am uitat din clipa în care am ieșit. Emisiunea arată foarte bine, văd și aud lucruri la care acolo nu aveam acces. Mă amuză uneori (râde), mai ales când observ că discutam în față unele lucruri și la testimoniale erau altfel. 

Din această experiență am învățat foarte multe. În primul rând, am învățat să mă autodepășesc, să am mai multă încredere în mine. Chiar dacă aveam o experiență vastă de viață, aici a fost prima dată când am fost rupt de realitate, fără contact cu nimeni, cu familia, lipseau tabieturile, perna și patul de acasă. În al doilea rând, deși o știam, aici am aprofundat că oamenii au mai multe fețe. S-a dovedit că toți cei care au avut mai multe fețe au dispărut mai repede, deci nu a fost niciun avantaj.

Mi-am depășit teama de a mulge vaca, mi-am amintit de copilărie.” 

Ce ai învățat despre cei cu care ai fost acolo?

Despre cei cu care am fost acolo, ce pot spune? Nu îi cunoșteam înainte de competiție, îi știam doar de la televizor sau din online, deci nu știu cum erau în viața de zi cu zi. Am învățat că în situații complicate, oamenii au reacții ciudate – și așa am fost și eu. Asta e viața și ăștia suntem.” 

Ai dat de înțeles că Giulia te-a rănit profund, acesta fiind și motivul pentru care ai provocat-o la duel. Mai țineți legătura sau între voi nu mai poate exista comunicare?

„Fiind totul la cald, eu mă simțeam trădat și aveam așteptări de la Giulia ca atunci când toți au sărit, să fim uniți. Cu toate acestea, văzând tot ce se întâmplă și reacția celor din jur, când am înțeles că voiau să se folosească de ea și de votul ei, am înțeles că e mai bine să plece ea sau să plec eu, de mâna mea. 

Comunicăm, nu avem nicio problemă, vorbim la telefon, o să ne și vedem. Am văzut omul minunat care este Giulia și cred că și ea a înțeles cum a fost toată treaba. Repet, Giulia este un om minunat, cerebral și foarte atent. Dar este și un om neînțeles de cei din jur, și dacă vă aduceți aminte, pe mine m-a deranjat când ea a fost marginalizată pentru că nu mânca carne. Nu pot fi de acord cu așa ceva, nu avem nimic în plus dacă mâncăm carne. Toată lumea este egală.” 

Ce ai simțit când ea a ieșit din Ferma?

„A fost groaznic, nu m-am putut bucura. Când am ridicat steagul la proba 2, deși nu petrecusem atât de mult timp împreună, toată acea perioadă de la bandiți cu bune, cu rele, cu glume, m-a legat de omul Giulia. Mi-a părut rău, dar în același timp, mi-a părut bine că am scos-o dintr-o cușcă de lei. Cred că dacă ieșeam eu, următoarea la duel ar fi mers ea și ar fi ieșit apoi.” 

Probabil că cel mai bun aliat al tău, în toate, este soția ta. Cum a reacționat când te-ai întors acasă?

„Așa este, soția este cel mai bun aliat. În spatele ei și al meu sunt familile noastre care ne susțin și ne protejează, pe cât posibil și pe cât e nevoie. În momentul în care m-am întors, am revenit cu ambulanța acasă, slăbit cu peste 21 kilograme, eram nemâncat, nedormit, nu puteam merge. Prima dată când m-a văzut, mi-a zis că nu mă recunoaște. I-am povestit tot ce a fost și i-a fost greu și ei. 

A fost prima dată când nu ne-am văzut atât de mult timp și nu am vorbit. Eu am mai fost plecat în țară sau în afara ei pentru proiecte, dar ne auzeam la telefon și ne vedeam pe o aplicație online, știam unul de celălalt. Îi mulțumesc că a fost o luptătoare, că a avut grijă de ambele familii și îi spun că o iubesc! Deși ea nu este de acord, dacă aș mai putea merge o dată în fermă, aș face-o fără să stau pe gânduri.” 

Te-ai întors în bucătărie, după Ferma? Este bucătăria locul în care te simți în largul tău, ca peștele în apă?

„Da, m-am întors, dar momentan doar în cea de acasă. După cum bine știți, această situație cu pandemia ni se întâmplă tuturor. Activez în HoReCa de-o viață, de când aveam 14 sau 15 ani și intram în bucătăria semi profesională, așa că mi-e foarte greu. Mi-e dor să gătesc, să am oameni la masă. Chiar săptămâna aceasta am gătit aproape zi de zi și, da, bucătăria rămâne locul care mă încarcă de energie. 

Aș putea sta și 24 ore în picioare și nu m-aș simți obosit. Bucătăria aduce cu o simfonie perfectă pentru mine, de la legume, culori, gusturi, de la inovație la combinațiile ciudate, trăsnite, spectaculoase pe care oamenii le apreciază. 

Bucătăria a fost prima mea mare dragoste și nu am să mă las de gătit niciodată. Am să încerc, când viața ne va permite să revenim la normal, o să îmi deschid porțile larg și o să facem ceva frumos. Am în plan o micro-fermă pentru copiii cu probleme, în care să existe și o terapie prin gătit! Dar este un proiect pentru anul viitor, despre care o să vă povestesc la momentul potrivit. Să fim puternici și sănătoși să mergem mai departe și să realizăm tot ce ne propunem.” 

După foamea din Ferma, care a fost primul preparat cu care te-ai răsfățat când ai ajuns acasă? Cine a gătit?

„Nu aș vrea ca lumea să înțeleagă că nu aveam deloc mâncare, ci că nu știam să o gestionăm chiar așa cum ar trebui! Aveam un mic dejun destul de consistent, cu ouă, ceapă, câteva bucăți de brânză. Apoi aveam o ciorbă, chiar dacă mai lungă, cu niște mămăligă. Pentru cineva ca mine care e foarte pofticios, da, nu era așa ușor deoarece nu aveai de unde să alegi, nu aveai paste/burgeri, deci era greu. 

Primul preparat pe care l-am găsit acasă a fost mămăliga! (râde) Aveam niște ciorbă cu afumătură cum pregătește soacra mea. Deci am găsit mâncare făcută de soție și soacră. Apoi mama mea voia să-mi dea de mâncare pentru că știa că nu prea am avut. 

Sper că ce a fost în Fermă ne-a ajutat să prețuim mai mult ceea ce avem. Sunt oameni care nu au nici măcar ce aveam noi acolo, așa că a fost bine! Aștept, cu drag, să gătim imediat ce o să fie totul bine.” 

Fotografii: PRO TV

Vezi și VIDEO: FERMA. În Plus, episodul 35: Prima apariție a lui Gabriel Toader după accidentarea din Ferma

FULLSCREEN
Gabriel Toader, adevărul despre Giulia Nahmany: „Mi-a părut bine că am scos-o dintr-o cușcă de lei”
  • /
VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies